Puppytraining? De eerste 180 dagen met uw puppy thuis opvoeden!
hondeninfo.be - ALLES VOOR UW HOND
Puppytraining 30 december 2018
mm
Hugo Geen reacties

Puppy trainen maar hoe? Weet u nog niet hoe u juist uw puppy best gaat opvoeden? Dan kan dit wel eens de oplossing voor u zijn!

Ja! Ik wil hier meer over weten!

Puppytraining! In dit artikel vertel ik over hoe je uw puppy thuis kan opvoeden naar een aangename gehoorzame hond.

 

puppytrainingDan is het zo ver, de familie wordt uitgebreid met een nieuw leven in huis! Je hebt u een puppy gekocht of bent van plan dit te doen. Dan is dit artikel zeker een hulpmiddel voor u en de puppy om samen door de eerste fase te komen in de opgroei van uw hond!

DE EERSTE 180 DAGEN MET JOUW NIEUWE PUPPY

 

VOORBEREIDING

De thuiskomst van uw puppy. Een onvergetelijk moment voor u, maar zeker o zo belangrijk voor de hond. De hond komt in een nieuwe omgeving bij nieuwe mensen. Waarschijnlijk zal de puppy zich even moeten aanpassen en tijd krijgen om te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving.

Het is de fysieke omgeving maar zeker ook de sociale omgeving! Zijn er kinderen of andere dieren aanwezig? Je merkt al direct dat er toch met een aantal zaken rekening moet gehouden worden!

Bent u voorbereid?  Heeft de puppy een slaapplaats? Waar staat deze en wat is de puppy zijn slaapplaats? Zijn er voorzieningen als het even alleen thuis moet blijven? Wat is zijn plek overdag in de woning en waar s’nachts of is deze dezelfde?

Hebt u de juiste voeding in huis? Kent u een dierenarts? Dit zijn enkele zaken om even bij stil te staan voor u de puppy gaat halen, bereid uw voor en geef uw nieuwe puppy een goede voorbereide en leuke thuiskomst!

Wanneer uw puppy opleiden?

hondentraining

 

 

VANDAAG! ONMIDDELIJK! GEEN UITSTEL!

Hoe sneller je met de opleiding van uw hond start hoe beter voor jullie beiden! Je moet wel begrijpen welke fase de hond doorloopt in zijn opgroei, zo kan je pas verwachtingen krijgen van zijn gedrag en vordering! Sommige basistrainingen kan je mee starten als de puppy tussen de 9 en 12 weken oud is. Eigenlijk met een basis te starten een puppy eenvoudig het woord “nee” aan te leren in zijn dagelijkse verkenningstochten en doen en laten!

Een puppy of hondentraining bestaat uit 3 grote onderdelen gekend als “PCP” of “GRO”

 1. Patience – Geduld
 2. Consistency – Rechtlijnigheid
 3. Practice – Oefening

Pas dit steeds toe in alle onderdelen van opleiding die u gebruikt om uw hond op te leiden!

GEDULD: is de sleutel voor elk trainingsprogramma met je puppy! De hoeveelheid van geduld die u toepast draagt rechtstreeks bij je een gelukkige goedgetrainde of stoute hond krijgt!

RECHTLIJNIGHEID: Super belangrijk dat iedereen in de familie de hond dezelfde commando’s geeft en hetzelfde gedrag toestaat. Als iedereen wat anders toepast weet de hond het natuurlijk ook niet meer wat mag, kan en niet!

OEFENING: Is de manier om iets aan te leren, het blijven herhalen tot het gegraveerd staat in de hond zijn geheugen! De reactie van de hond op uw commando moet zijn tweede natuur worden. Dit kan soms in situaties het verschil betekenen van LEVEN EN DOOD voor uw hond!

De “GOUDEN REGEL” heb geduld en wat ook SLA NOOIT uw hond wat de puppy of hond ook heeft gedaan, niet geluisterd of iets stukgemaakt, doe dit nooit! Wees op dat vlak verstandiger en nuttiger voor uw dier!

Betrapt u de puppy op bv. binnen plassen neem dan gelijk stappen om dit aan te leren waar de puppy wel zijn boodschappen kan en mag doen. Ga er gelijk mee naar buiten en toon direct de plekken waar de hond dit kan doen. Doet de hond het dan beloon het ook!

Als je aandacht aan de hond geeft zie je de signalen wanneer het iets moet doen of nodig heeft! Dus de fout ligt niet bij de hond maar dan wel bij u!

Ongewenst gedrag afleren

Zelfs de liefste puppy heeft zijn streken! Zoals constant blaffen naar anderen en nog veel meer zaken!

Wat ga je aanleren!

 • Manieren om een overactieve puppy rustig te krijgen
 • Omgaan met een bange puppy
 • Wat doe je als je puppy veel slaapt
 • Het afleren van blaffen en grommen
 • Zorgen dat hij prettig omgaat met andere honden (dieren) en mensen

 

De Puppy zindelijk maken

puppycursus

 

Het kan best vermoeiend zijn, net gepoetst en ja hoor daar gaat hij weer! Je loopt steeds achter de feiten aan en moet constant de sporen reinigen waar uw puppy zijn boodschapjes in huis gelaten heeft! Neen, dit is en kan niet de bedoeling zijn!

Wat ga je aanleren!

 • Met behulp van een stappenplan je puppy in 11 stappen zindelijk maken
 • Herken de signalen en momenten waarop je puppy zijn behoeftes moet doen!
 • Na en voor het dutje van de hond moeten ze meestal hun behoefte doen let erop dat ze zeker een 30 min. na hun eten ook hun behoefte steeds kunnen doen.
 • Hulpmiddelen: de puppy training pads, het zijn pads met een geur die puppy’s aantrekkelijk vinden om op te gaan plassen!

Het afleren van bijten op verschillende spullen

puppytraining

Je kent het wel, schattig hoor, zie die hond lopen met de schoenen van men man. Of waar is het TV kastje? O ja de hond heeft het! Kan niet de bedoeling zijn!

Wat ga je aanleren!

 • In de cursus wordt aangeleerd met video’s hoe je uw puppy het bijten in materiaal moet afleren met behulp van een bijt rem.
 • Herinner u er steeds aan de 3 elementen “Geduld – Rechtlijnigheid – Oefening” pas dit toe om succes te verzekeren.
 • Alles wat je wel of niet moet doen om het bijten af te leren, wees steeds rechtlijnig en grijp in met “NEEN”, geef de pup zijn eigen speelgoedje en leer hiermee aan dat daar met spelen OK is en met de andere zaken niet. Nadruk leer het aan!

Hoe leer je uw puppy alleen te zijn

Het kan niet anders, de hond moet leren om ook alleen te kunnen zijn en daarin ook het juiste gedrag te vertonen. In het begin zal de puppy in een fase van verlatingsangst komen dat ze stress geeft en daardoor kunnen continu gaan blaffen als ze alleen zijn.

Wat ga je aanleren!

 • Leer je puppy alleen te zijn met een effectief stappenplan
 • Neem de stress weg bij de puppy door langzaam het alleen zijn te laten wennen
 • Hoelang mag je een puppy alleen laten? Bouw dit langzaam op en beloon de puppy  bij u terugkomst met uw aandacht voor hem!
 • Je kan in 9 stappen aanleren hoe een puppy alleen te laten

Hoe leer je uw puppy wennen aan de bench

Veel puppy’s vinden de bench een enge plek. Met een eenvoudig stappenplan kan je uw hond laten wennen aan de bench dat het zo een vertrouwde plek wordt.

Wat ga je aanleren!

 • Belangrijk voor uw pup is dat het aanleert dat de bench een veilige plek is
 • Hierin moet het geholpen worden vertrouwen te winnen dat zijn verblijf erin aangenaam is
 • In de cursus is hier ook een stappenplan in voorzien

De basiscommando’s voor puppy’s

Heel belangrijk is dit, je kent ze wel “blijf” “zit” “af” zijn allemaal commando’s die werken om te communiceren en uw pup aan te leren hiernaar te luisteren! Zoals ik eerder al had vermeld kunnen dit heel belangrijke basis commando’s zijn waar je al heel veel mee kan voorkomen als uw hond hiernaar luistert!

Wat ga je aanleren!

 • In 11 stappen leer je de belangrijkste commando’s aan uw pup
 • Honden begrijpen ons beter dan we soms denken, uw puppy leert uw stem kennen
 • Non-verbale communicatie en intentie te herkennen en hoe hij erop moet reageren
 • Er ontstaat duidelijkheid door het toepassen van commando’s en belangrijk dat de hond ze herkent, gebruik de rechtlijnigheid erin!

Leren aan de lijn te wandelen

puppycursus

Vreselijk kan het zijn, je wil gezellig gaan wandelen met de hond en je bent nog niet begonnen of het lijkt dat uw hond steeds overal eerst wil zijn! Leuk is dan anders en kan ook best anders, dat maakt het dan samen met uw hond veel aangenamer!

Wat ga je aanleren!

 • In 8 stappen aanleren dat uw puppy netjes aan de lijn loopt
 • Hoe lang mag je wandelen met uw puppy
 • Hoeveel rust heeft het nodig
 • Oefeningen voor het nemen van rust en het laten bewegen van uw hond

146 Tips voor het opvoeden van een puppy

Alles wat je maar kan voorstellen tijdens de opvoeding van uw pup, hiervoor bestaan vraag en antwoord voor.

Wat ga je aanleren!

 • Eten voor de hond, wat wel en wat niet
 • Wat is giftig en zelfs dodelijk voor de hond
 • Uw invloed bij socialisering van uw pup met andere dieren en mensen
 • De geschiktste oefeningen voor puppy’s

 

Eenvoudig online hulp voor uw puppy opvoeding!

In dit artikel heb ik je vertelt in hoofdlijnen hoe je een puppy kan opvoeden, maar dit kan nog veel makkelijker.

Tinki Acedemy heeft namelijk een puppy cursus waarin exact uitgelegd wordt hoe je een puppy opvoed in een 10 stappenplan.

“De eerste 30 dagen met je puppy in huis” Deze Online cursus bevat ruim 27 uur aan trainingsmateriaal in de vorm van 75 video’s, 51 stappenplannen en 245 veel gestelde vragen. De cursus is ontwikkeld door erkende hondenexperts (dierenarts, hondentrainer, en een hondenfokker)

Wil je uw puppy trainen en opvoeden dan raad ik u deze cursus zeker aan!

Cursus voor de eerste dagen met jouw nieuwe puppy! Samen met uw hond online thuis leren!

Ja, ik wil deze cursus!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *